Information om Coronavirus Livio Sperm Bank

(Uppdaterat den 10 september)

Till godkända donatorer

På Livio Egg and Sperm Bank strävar vi efter att kunna göra så mycket som möjligt för att minska spridningen av COVID-19 i samhället. Därför följer vi löpande Folkhälsomyndighetens direktiv mycket noga för att undvika smittspridning av Covid -19.

För att minimera den tid som patienter och donatorer behöver befinna sig på kliniken, och därmed också minska risken för smittspridning ber vi alla godkända donatorer som har möjlighet att utföra spermieprovet hemma. Vid ditt nästa inbokade möte kommer du som vanligt till kliniken för att göra provet. Då ska du även be att få med en provburk hem inför ditt nästa donationstillfälle. Om du innan dess har vägarna förbi Livio, är du mer än välkommen att hämta en provburk även inför din nästa bokade tid.

Vad gäller för att kunna utföra provet hemma?

  • Att du har mindre än 1 timmes resväg till kliniken
  • Att du kan förvara burken i kroppstemperatur under transporten (närmast kroppen)

Har du längre resväg måste vi i varje enskild fall se om vi kan lösa det. Vi är naturligtvis oerhört måna om att du ska få möjligheten att donera.

Om du har förkylnings- eller influensaliknande symtom (även lindriga) ber vi dig att i så god tid som möjligt kontakta oss för att boka om din tid till ett nytt tillfälle längre fram.

Är det något du undrar över, är du välkommen att ringa oss på 0769-417400

 

Varmt tack för att du valt att bli donator och vänliga hälsningar,

Livio Egg and Sperm Bank